Za lepším stylem s DaVinci Resolve

Filip Volenec — 11. Srpen 2017
Blackmagic Design byla vždy společnost, která se soustředila převážně na výrobu video-kamer a její příslušenství. Nové funkce DaVinci Resolve zajišťují například spolupráci více uživatelů na projektu, také je konec s dlouhým čekáním na importování a konvertování dat.

Blackmagic Design byla vždy společnost, která se soustředila převážně na výrobu video-kamer a jejich příslušenství. Troufnu si říct, že výkon jejich prodeje byl jistě vždycky uspokojivý. Za zmínku stojí například fakt, že na festivalu v Cannes 2014 se do hlavních soutěží dostalo přibližně 20 filmů, které byly natočeny na Blackmagic Cinema Camera s užitím softwaru pro lepší zpracování obrazu, s DaVincim. Program DaVinci Resolve usnadňuje práci v post-produkci a patří právě společnosti Blackmagic Design. Fúze těchto dvou firem přinesla jenom ovoce. Také se čekalo na novou verzi DaVinci Resolve 14 a v dubnu 2017 jsme se toho dočkali.

Cena vs. výkon

Nové funkce DaVinci Resolve zajišťují například spolupráci více uživatelů na projektu, také je konec s dlouhým čekáním na importování a konvertování dat. Program nabízí obecně rychlejší řešení vašich "problémů", zkrátka je navržen tak, aby střihači a color-editoři šli dřív domů. Je to jistě krok dopředu, co se týká zvýšení efektivity práce a také ulehčení našemu mozku. Navíc beta verze je volně dostupná k vyzkoušení. Myslím si ale, že uživatelé nebudou moc váhat, když uvidí kolik program stojí. Cena se mnohonásobně snížila oproti verzi předchozí a program zvládá procesy 10x rychleji! Placená verze s podstatně nižší cenou podporuje projekty s 4K rozlišením a frekvencí 120 fps, nové nástroje pro retuš obličeje, efekty pro rozostření obrazu nebo redukce šumu v obraze.

Kompatibilní a integrovaný systém

Dále třeba vylepšené funkce jako 3D sledování pohybu nebo image stabilization. Software má nové a inovativní funkce a je důležíté proto pracovat v dynamické časové ose, spravovat metadata, exportovat 3D LUT tabulky, používat funkce Copy/Paste pro přenášení nastavení korekcí, vytvářet presety atp. Jak uvádí server Syntex, program je kompatabilní s operačními systémy Mac OS, Windows a Linux. Odběratelé programu se tak mohou integrovat do studií i pracovních stanic samostatně pracujících uživatelů. Také je k dispozici verze pro systémy Red Hat nebo CentOS Linux a je možné vytvořit extrémně výkonnou, přesto cenově dostupnou pracovní stanici s obrovským množstvím RAM a až 8 GPU jednotkami pro zpracování náročných projektů v reálném čase. Licence produktu DaVinci Resolve 14 Studio navíc nevyžaduje permanentní připojení k internetu, či periodické splátky formou předplatného.

 

Kreativci, začátečníci nebo i nadšenci mají možnost si za slušné peníze pořídit profesionální software, jehož kvalita sahá až k horní hranici. Za což jsme moc rádi. Vyrobí se tak víc kvalitních, poutavých a stylových audio-vizuálů a taky se snáz realizuje více nápadů :)

 

 

(Parafráze na konec)

Steven Soderbergh: "Děkuju všem, kdo tráví část svého dne tvořením, ať je to - psaní, malování, tancování, hraní, cokoliv.. Vaše tvorba a kreativita nás všechny inspiruje tvořit další hezké a stylové audio-vizuály."

Filip Volenec
Online Marketing
Chcete vědět více?
Ozvěte se nám na info@newlogic.cz

Přihlašte se
k našemu newsletteru.

Děkujeme, nyní jste přihlášení k newsletteru!
Jejda, něco se nezdařilo, možná už je váš email přihlášený
Obchodní oddělení+420 776 872 777
Kontaktní e-mailinfo@newlogic.cz