Newlogic CMS - Nový modul emailingu

Lubomír Blažek — 21. Červenec 2021
V nové verzi Newlogic CMS 2.12 jsme si pro naše klienty připravili nově přepracovaný modul emailingu. Došlo k celkovému zpřehlednění a zjednodušení celého modulu, a to včetně editoru pro tvoření emailových šablon.

Nová úvodní stránka rychlého přehledu

Rychlý přehled nyní obsahuje následující možnosti: 

  • tvorba nové kampaně a kontaktních listůpřímo v přehledu,
  • statistiky jednotlivých odeslaných kampaní,
  • přehled posledních kampaní a kontaktních listů.

Proces vytvoření kampaně

Celý proces tvorby kampaně si zachoval podobu čtyř následujících kroků - Základní údaje, Obsah, Nastavení a Shrnutí.

Avšak každý krok procesu byl kompletně graficky přepracován, zjednodušen a doplněn o nové funkce - zejména pokud se zaměříme na editaci obsahu.

Nový editor pro tvorbu obsahu emailové kampaně

Editor pro tvrobu obsahu kampaní byl kompletně přepracován a editace je nyní o hodně jednodušší. Nově má dvě zásadní funkcionality, které lze využít u nově vytvořených šablon a kampaní.

Pokud vás tyto funkcionality zaujmou, kontaktujte nás na support@newlogic.cz a společně připravíme nové šablony přímo na míru, které budou právě nové funkce podporovat.

Emailové šablony

Původně se emailové šablony do kampaní nahrávali pomocí .zip balíčku nebo kopírováním jednotlivých kampaní. Nyní lze šablony vytvářet v samostatné sekci, kde se stejným způsobem nahraje .zip balíček. Následně při tvorbě kampaně si pak můžete vybrat, kterou konkrétní šablonu chcete použít.

Sekce v šablonách

Nově lze v šablonách pracovat se sekcemi. U těchto sekcí lze měnit jejich pořadí, název, také je duplikovat, úplně smazat nebo naopak přidávat sekce nové. Díky tomu si lze s šablonou pohrát a upravit jí do detailu dle potřeby.

Další funkcionality

V editoru lze také využít klávesové zkratky Ctrl+Z / Cmd+Z pro vrácení změn a to včetně třeba smazání a přidávání sekcí. Do obsahu lze také vkládat speciální znaky pomocí %, a to např. vložení jména, nebo oslovení.

Editor pak obsahuje základní funkcionality jako změna textu, vkládání obrázků, odkazů, odrážek apod. To vše pomocí kliku pravého tlačítka, nebo označením textu. Na stránce s obsahem lze do emailu přidávat i přílohy.

Odesílání kampaní

K odesílání kampaní lze využít následující tři možnosti odesílání

  • Odesílání přes servery Newlogic - vhodné pro menší rozesílky
  • Odesílání přes protokol SMTP - vhodná volba při využití vlastního emailového serveru
  • Odesílání přes službu Mailgun - vhodné pro větší rozesílky, mailgun.com je placená služba třetí strany která zajistí bezproblémové odeslání velkých rozesílek
Lubomír Blažek
Technical Director

Má rád aplikace, má rád aplikování nových technologií, má rád cukr a kvalitní zadání. Luboš rád přispívá o novinkách a věcech, které každý druhý nemá. 

Chcete vědět více?
Ozvěte se nám na info@newlogic.cz

Přihlašte se
k našemu newsletteru.

Děkujeme, nyní jste přihlášení k newsletteru!
Jejda, něco se nezdařilo, možná už je váš email přihlášený
Obchodní oddělení+420 776 872 777
Kontaktní e-mailinfo@newlogic.cz