Nová verze Vite je za rohem, pomohli jsme při vývoji

Lubomír Blažek — 27. Červen 2022
Vite je nástroj nové generace pro frontend. V Newlogic Core ho používáme ve verzi 2. Již brzy nás, ale čeká nová vylepšená verze 3, na jejímž vývoji jsme se tentokrát podíleli i my.

Na nástroji Vite spolupracuje stovky vývojářů z celého světa a i my jsme se podíleli na vývoji důležité funkčnosti, která bude dostupná v nové verzi.

V Newlogic se snažíme vždy používat ty nejnovější technologie a Vite je jedna z nich. Posouvá nástroje pro frontend na novou moderní úroveň a zjednodušuje tak vývojářům práci. Už teď můžeme prozradit, že do  budoucna plánujeme velký update pro náš Newlogic Core, který bude orientovaný právě kolem této nově vydané verze Vite.

Verze 3 je už nyní dostupná v Betě a s ní přichází i nové stránky dokumentace na main.vitejs.dev

Koncem ledna jsem na mé přednášce v Posobotě mluvil o možnosti jak Vite integrovat s českým frameworkem Nette. S novou verzí, i díky naším úpravám, bude tato integrace ještě lepší. Mimo jiné chystéme i samostatný plugin pro Nette, která usnadní integraci do projektů.

Tato úprava pomůže všem backend frameworkům s integrací. PHP framework Laravel dokonce chystá oficiální plugin. Vite se tak tímto stane hlavním frontendovým nástrojem pro Laravel.

Lubomír Blažek
Technical Director

Má rád aplikace, má rád aplikování nových technologií, má rád cukr a kvalitní zadání. Luboš rád přispívá o novinkách a věcech, které každý druhý nemá. 

Chcete vědět více?
Ozvěte se nám na info@newlogic.cz

Přihlašte se
k našemu newsletteru.

Děkujeme, nyní jste přihlášení k newsletteru!
Jejda, něco se nezdařilo, možná už je váš email přihlášený
Obchodní oddělení+420 776 872 777
Kontaktní e-mailinfo@newlogic.cz