Newlogic CMS 3.0: Nadstandardní funkce jako běžný základ

Martin Blaha — 17. Duben 2024
V minulém článku jsme se věnovali úvodnímu představení našeho Newlogic CMS. Dnes se trochu detailně podíváme na další funkce, které náš redakční systém nabízí. Při vývoji jsme kladli důraz na to, aby byl systém pro velkou část uživatelů intuitivní a jeho ovládání tedy nedělalo problémy nikomu, kdo na uživatelské úrovni zvládá používat svůj počítač. 

Pojďme se podívat na další funkce, které můžete v našem redakčním systému objevit a které by vám měly usnadnit běžnou operativu spojenou se správou webu. 

Ovládání pomocí Drag & Drop

Ovládání pomocí Drag & Drop je jednou z nejdůležitějších funkcí Newlogic CMS. Díky ní můžete snadno a intuitivně přetahovat a měnit pořadí prvků na stránce. To ušetří spoustu času a námahy a umožní vám to rychle a efektivně vytvořit požadovanou strukturu, aniž byste museli cokoliv řešit s vývojářem. Funkce Drag & Drop se ale nevztahuje pouze na stránky. Newlogic CMS totiž umožňuje stejným způsobem pracovat se soubory nebo řádky a sloupci v tabulkách.

Inteligentní výřez obrázku (Ohnisko)

Redakční systém obsahuje funkci, která umí velmi efektivně upravovat obrázek do různých velikostí podle využití na vašem webu. V praxi to znamená to, že se každý obrázek přizpůsobí obsahu stránky a bude mít vždy správnou velikost i rozlišení. Kromě toho můžete obrázku definovat ohnisko, což znamená, že si stanovíte bod obrázku, který bude jeho středem. Tato funkce vám pomůže vytvořit atraktivní a poutavé webové stránky, aniž byste museli při každé příležitosti spouštět nějaký grafický editor, kde si obrázek upravíte.

Náhled stránky a jednotlivých sekcí webu

Skvělá funkce, která se hodí pokud častěji editujete obsah nebo při tvorbě dopadových stránek pro kampaně či nové produkty. Funkce náhledu vám umožní vidět, jakou část stránky (sekce) se zrovna chystáte editovat přímo v administraci. 

Klávesové zkratky a ovládání klávesnicí

Další zajímavá funkce především pro uživatele, kteří si pro práci na počítači oblíbili klávesové zkratky.  Díky ní se vám otevírá možnost rychle a efektivně ovládat systém bez nutnosti používat myš.

Personalizované filtry

Personalizace je pojem často používaný především v marketingu. My jsme podobný princip aplikovali přímo do redakčního systému, což znamená, že si každý uživatel může rozvržení systému uzpůsobit dle svých potřeb, aniž by to ovlivnilo ostatní uživatele, kteří se v administraci také pohybují. Uzpůsobení preferovaného pořadí lze využívat například i u filtrů. 

Technologicky moderní platforma

Newlogic CMS je postaveno na moderních vývojových standardech. Systém je tedy stabilní, bezpečný a rychlý. Pravidelné aktualizace na měsíční bázi zároveň pomáhají vše vylepšovat. Drtivá většina aktualizací (bezpečnost, rychlost, systémové změny) se projeví ve všech systémech po autorizaci samotným klientem (kliknutí na potvrzení aktualizace).

SEO

Snažíme se, aby náš redakční systém byl maximálně SEO-friendly. Každá stránka má individuální možnosti nastavení meta tagů a dalších on-page faktorů, které jsou důležité pro vyhledávače a sociální sítě. Obecně je naše CMS pravidelně aktualizováno dle posledních SEO trendů, které konzultujeme s předními specialisty. 

Pravidelné aktualizace

Systémovou administraci udržujeme vždy aktuální a bezpečnou. Jak už bylo zmíněno výše, aktualizace probíhají na měsíční bázi a to skoro automaticky - stačí je jedním kliknutím potvrdit přímo v systému. Dbáme především na aktuálnost verzí použitých knihoven a celkového zabezpečení systému. 

Tohle je několik zajímavých funkcí a schopností, které můžete získat, pokud vaše webová stránka (e-shop, aplikace, interní systém, …) poběží na Newlogic CMS. Navíc toho do budoucna můžete čekat mnohem více, protože se systém snažíme stále zdokonalovat. V dalších dílech vám představíme více o integraci se systémy třetích stran a o dalších modulech, které mohou být součástí i vašeho online byznysu.

Pokud vás toto téma zajímá, můžete se stát odběratelem našeho pravidelného newsletteru, nebo sledovat naše sociální sítě, aby vám žádné novinky neutekly. Pokud se chcete na něco zeptat, potřebujete poradit, případně uvažujete o novém webu, dejte nám vědět přes tento formulář.

První díl série o Newlogic CMS naleznete ZDE

Martin Blaha
Šéfuje marketingu

Mladý, krásný, úspěšný. Martin je srdcem datař a věří hlavně na výkon. Věnuje se převážně tvorbě strategií a hledání nových digitálních cestiček. A vede celý marketing v New Logic.

Chcete vědět více?
Ozvěte se nám na info@newlogic.cz

Přihlašte se
k našemu newsletteru.

Děkujeme, nyní jste přihlášení k newsletteru!
Jejda, něco se nezdařilo, možná už je váš email přihlášený
Obchodní oddělení+420 776 872 777
Kontaktní e-mailinfo@newlogic.cz