Proč si nás Rodinnebaleni.cz vybralo pro vývoj nového e-shopu?

Roman Mučica — 9. Prosinec 2022
Rodinnebaleni.cz - největší prodejce ložního prádla v České republice se na trhu pohybuje již řadu let. Za tuto dobu ovládl majoritní část trhu a neustále pracuje na zlepšování služeb a výrobě nových produktů pro své zákazníky. Rozhraní e-shopu již nebylo dostačující z hlediska automatizace běžného provozu a dalšího rozvoje. Na základě těchto faktorů si nás klient vybral pro dlouhodobou spolupráci na vývoji a rozvoji nového e-shopu vyvíjeném na Newlogic CMS 3.0.

Vývoj nového technické e-commerce řešení bylo hlavním, ale nikoliv jediným bodem vzájemné spolupráce. Dalším úkolem bylo dát značce novou tvář. Vizuální styl komunikace byl roztříštěný a nejednotný. Nová vizuální komunikace vznikala v úzké spolupráci mezi naším kreativním oddělením Newlogic Creative a samotným klientem. Její podoba je vidět napříč celým webem, ale je také součástí všech marketingových aktivit.

Výkonnostního marketingu pro Česko a Slovensko, který zahrnuje různé reklamní systémy, nákup médii, idea-making kampaní včetně jejich zpracování a příprava koncept newsletterů se chopil Newlogic Boost. Do práce se pustil hned po spuštění nového e-shopu a za účelem zvýšení konverzí a povědomí o značce připravil marketingový plán pro hlavní zimní sezónu.

Co bylo hlavním cílem?

Vyvinout takové technické řešení, které nebude limitovat dlouhodobý rozvoj klienta na českém a slovenském trhu s vizí vstupu na další zahraniční trhy. Jednalo se například automatizaci interních procesů skladu a logistiky nebospecifickou práci s jednotlivými produkty nebo produktovými šaržemi, které běžně dostupné krabicová řešení nedokázali nabídnout. Funkcí a úprav na míru bylo mnohonásobně více a každý měsíc dochází k pravidelným updatům podle reálných zkušeností z provozu. Jádro e-shopu a všechny ecommerce moduly běží na našem systému Newlogic CMS 3.0.

Vývoj e-shopu na míru

Nový e-shop odpovídá současným design trendům a splňuje náročné požadavky na jeho interní správu. Před začátkem bylo důležité poznat cílovou skupinu, její chování na současném eshopu, poznat klíčové produkty a specifika tohoto oboru. Aktuální podoba a struktura byla navržena na základě dat, které jsme v průběhu analýzy nasbírali. Za zmínku rozhodně stojí snadná navigace spolu s filtrací produktů, která je vždy na míru přizpůsobena každé z kategorií, na které se zákazník aktuálně nachází. 

Při tvorbě prototypů jsme kladli důraz na optimalizaci zobrazení na mobilních zařízení. Aktuální data ukazují, že více jak 75 % přístupů na web je skrze mobilní telefony. Proto jsme právě responzivní zobrazení za žádných okolností nechtěli podceňovat. Nebyl to snadný úkol a do dnešního dne neustále reagujeme na potřeby klienta i zákazníků eshopu. Staráme se o jeho vylepšování, jak už z hlediska prodejního výkonu, tak drobných technických vylepšení, které automatizují běžné procesy, nebo pomáhají k efektivní správě. Po roce provozu plánujeme společně s klientem hlubší analýzu, která by nám měla pomoci odhalit slabá místa a přijít s řešením do dalších let.

 

Redakční systém, který si rychle oblíbíte

Pro administraci jsme zvolili vlastní redakční systém Newlogic CMS, který splňuje požadavky technicky náročného provozu a je navržen dle aktuálních technických i vizuálních trendů. Individuální customizace v tomto případě si dokáži poradit s automatizací na trase prodej/nákup - sklad - expedice s minimální chybovostí. Systém je propojen s několika důležitými ecommerce nástroji od podpory interního vyhledávání až po různá propojení s dopravci a platebními metodami. Krabicová řešení nedokázala nabídnout v tomto rozsahu nabídnout alternativu, se kterou by byl klient spokojen. Proto padla volba na nás.

Redakční systém je přizpůsoben znalostem průměrného uživatele PC a internetu, aby jeho ovládání nebylo pro nikoho příliš velkou bariérou. Například pravý klik pro zobrazení možností akcí s položkou, klávesové zkratky, výběr více položek po stisknutí tlačítka CTRL/CMD + klik tlačítkem myši nebo práce s tabulkou. Dílčí customizace jako pořadí sloupců, šířka sloupců je už na samotných uživatelích. Systém si jednotlivá nastavení pamatuje, takže po prvním přihlášení a nastavení již poté stále pracujete ve stejném prostředí.

Aktuálně již druhým rokem probíhá kontinuální rozvoj e-shopu a pravidelný servis celého redakčního systému, který aktuálně využívá několik desítek klientů. Rodinnebaleni.cz se tak může spolehnout na stabilní tým, který přináší a nadále bude přinášet nové impulsy do jejich podnikání.

Uvažujte o změně svého e-shopu?

Napište nám a můžeme vše společně probrat a najít ideální řešení Máme široké portfolio stabilních klientů a silný interní tým, který si zvládne poradit i s nestandardními požadavky - stačí se nebát zeptat, protože existuje opravdu jen mimimum požadavků, které nejdou.

Nezávazná konzultace

Roman Mučica
Creative Director
Chcete vědět více?
Ozvěte se nám na info@newlogic.cz

Přihlašte se
k našemu newsletteru.

Děkujeme, nyní jste přihlášení k newsletteru!
Jejda, něco se nezdařilo, možná už je váš email přihlášený
Obchodní oddělení+420 776 872 777
Kontaktní e-mailinfo@newlogic.cz