Facebook přidává 360° fotky a HD videa do Messengeru

Monika Krákorová — 10. Duben 2018
S rostoucí popularitou chatovací aplikace Messenger rostou také její nástroje. Do chatu Messenger budete moci přidávat 360° obrázky a nahrávat videozáznamy v kvalitě HD.

S rostoucí popularitou chatovací aplikace Messenger rostou také její nástroje. Do chatu Messenger budete moci přidávat 360° obrázky a nahrávat videozáznamy v kvalitě HD.

Cílem tohoto kroku je zvýšit pestrost možností sdílení obsahu mezi uživateli. S 360°formátem jsme se na Facebooku už setkali. Dokonce loňského srpna bylo zaznamenáno na Facebooku přes 70 milionů příspěvků tohoto typu. Není novinkou, že tento formát lze nahrát i jako cover fotku profilu. Sdílení 360°obrázku v Messengeru nám nabídne sdílet úplně novou perspektivu a také je dalším krokem k virtuální realitě, kde už vidí svou budoucnosti i Facebook.

 

Nahrání tohoto formátu bude snadné: Jednoduše nastavíte foťák telefonu na panorama a zachytíte svůj objekt. Nebo zachytíte 360stupňovou fotku pomocí aplikace 360. Následně ji nasdílíte v aplikaci Messenger jako běžnou fotografii a Facebook ji překonvertuje do formátu, kterou si příjemce zamiluje a vtáhne ho do místa, které jste poslali.

Další novinkou je možnost sdílet video v HD kvalitě - což jistě ocení firmy, které používají Messenger a chtějí sdílet skutečně kvalitní a ostrý obraz.

360° snímků bude v Messengeru označeno ikonkou kompasu v pravé části panoramatické fotografie a u videí ve vysokém rozlišení značkou "HD" nebo "SD".

Monika Krákorová
Social media
Chcete vědět více?
Ozvěte se nám na info@newlogic.cz

Přihlašte se
k našemu newsletteru.

Děkujeme, nyní jste přihlášení k newsletteru!
Jejda, něco se nezdařilo, možná už je váš email přihlášený
Obchodní oddělení+420 776 872 777
Kontaktní e-mailinfo@newlogic.cz